IMG 1937

Geçtiğimiz Aralık ayında diyet yaparak nasıl 5 kilo aldığımı anlatan bir yazı yazmıştım. Bir anda değişen alışkanlıklarım yüzünden aldığım kiloları vermek için uyguladığım abuk subuk diyetlerle gerçekten de kilo vereceğime daha çok kilo almıştım. (50 Kilo civarı bir insanken 2012 Ağustos’unda 59 kiloya kadar çıktım)

Bu yazıdan sonra pek çok e-mail aldım. Birçok kişi aynı yaşlarda benim geçtiğim aşamalardan geçip kaçınılmaz sona doğru yol almış. Tavsiye verenler de oldu ee peki ne yapacağız diyenler de.

Evet yedim bi halt ve çok kilo aldım bir anda. Ama yazdığım yazı bile bir farkındalık göstergesiydi. Ne yapmam gerektiğini henüz çözememiş olsam da hatamı anlamıştım. Şu an en azından hatalarımı tekrarlamayarak geçirdiğim 1 yıla yakın sürede tekrar istediğim kiloya ulaşmış durumdayım. Nasıl kilo aldığımı okuduysanız nasıl verdiğimi de bilmek hakkınız. O zaman kilo alma yazısı seneyi devriyesini tamamlamadan buyrunuz mutlu sona, nasıl kilo verdim yazısına…

kahvevemeyve

Kilo vermek için önce kilo almamak lazım

Einstein was here. Peki, kilo almayı nasıl bıraktım? Önce şu saçma diyetleri bıraktım. Hayat tarzıma uymayan, kendimi sıkıntıya soktuğum her türlü beslenme düzeni; mutsuz olup, pes edip bıraktığım an ekstra kilo ve moral bozukluğu olarak geri döndü bana. Hem zaten benim gibi biri için diyette olma psikolojisi baştan sakıncalı. Olan şey şu: “Yarın diyete başlıyorum, dur bari hazır diyette değilken şu pizzayı da yiyeyim, üstüne de tatlı götüreyim bi tane, diyete girince hiçbir şey yiyemeyeceğim zaten”. Doğruya doğru. Hatta daha kötüsü de var. Diyeti 2 hafta eksiksiz bir şekilde götürdünüz diyelim. Sonra bir arkadaşın doğum günü sebebiyle dıışarı çıkıldı ve diyet mecburen bozuldu, pastalar yendi. O diyet bozuldu ya, hazır bozmuşken bokunu çıkarayım psikolojisiyle normalde bile yemeyeceği şeyler yiyor insan. Battı balık yan gider ruh hali… Kısacası hayat tarzımıza uymayan diyetler bir yerden mutlaka patlak veriyor, kilo verdirmiyor, aldırıyor.

IMG_1937

diyeti bıraktım ve kilo verme düşüncesini aklımdan çıkardım

Ben de bu gidişata dur dedim ve daha fazla kilo almamak için diyet yapmayı bıraktım. Tabii bu dikkat etmedim ya da her önüme geleni yedim anlamına gelmiyor. Bir diğer önemli nokta da sürekli kilo verme düşüncesini akıldan çıkarmak. Kilo vermeyi takıntı haline getirince olmuyor bu iş. Vücut kendini kasıyor, geriyor, psikolojik olarak ‘kabız’ oluyorsun. Ciddiyim. Kilo vermek için kafa rahatlığı lazım. Kendinizi rahat bırakın.

IMG 3801

Hayat tarzının dışına çıkma

Sonra ne yaptım? Diyetleri ve kilomla ilgili takıntı yapmayı bırakıp kendimi dinlemeye başladım. Hayat tarzımı gözden geçirdim. Bana kilo aldıran düzensiz uyku, hareketsizlik, düzensiz yemek saatleri ve fazla alkol tüketimi gibi alışkanlıklarımı gözden geçirdim. Alkolü hayatınızdan çıkarıp memur gibi yaşayın demiyorum. Ama aslında kendi düzensizliğiniz de sizin düzeniniz ve kendinizi de vücudunuzu da en iyi siz tanıyorsunuz.

Örneğin ben kapalı spor salonlarını sevmiyorum. Güneş görmeden sadece aynaya ya da duvara bakarak ve hiçbir yere gitmeyerek üzerinde koşulan yürüyüş bantları bana göre değil. Ama bu bir başkası için müzik dinleyip kafasını boşaltmak için ideal yer de olabilir. Çok yüksek tempoyla koşulan cardio egzersizler tansiyonumu yükseltiyor ve baş ağrısı çekiyorum. Kendimi zorlamaya, ayaklarım geri gide gide yapacağım bir egzersize ihtiyacım yok. Faydasını göreceğimi düşünmüyorum. Onun yerine arada sırada sabahları erken kalkıp sahilde fazla hızlı koşmadan yüksek tempolu yürüyüş yapıp enerji doluyorum. Bkz: http://www.cizenbayan.com/blog/360-kendini-iyi-hissetmek-icin

sabahspor

sevdiğiniz bir aktivite bulun

Dolayısıyla spor salonuna kapanıp koşmayı elemiş oldum. Şanslıyım ki çok keyif alarak yaptığım bir spor var: Pilates. Tek sorunum seyahatlerim ve düzensiz çalışma saatlerim. Çok fazla seyahat ettiğimden, evden çalışıp belirli mesai saatlerim olmadığından ve farklı saatlerde toplantılarım olduğundan dolayı ders saatlerinin esnek olduğu, pazartesi sabah dersini kaçırırsam salı akşam telafi edebileceğim bir yer bulmam gerekiyordu.

pilates

Şanslıyım ki böyle bir yer buldum ve haftada 3 gün çok severek Pilates’e gittim. Seyahatlerimin arasına dersleri sıkıştırdım. Düzene girdikten sonra 1 hafta ders kaçırsam da vücudum kendini bırakmadı. 2-3 ay düzenli Pilates yaptıktan sonra bir haftalık kaçamakları tolere edebilecek kıvama geldim. Hem inceldim hem de daha esnekleştim. Pilates yaparken de dersten çıktığımda da kendimi çok enerjik ve mutlu hissettim. Pilates bana çok ama çok iyi geldi. Siz de kendinizi strese sokmak yerine severek yapacağınız, ayaklarınızın geri geri gitmeyeceği, sizi mutlu eden bir aktivite bulun ve disiplini elden bırakmadan devam edin. Yoga, pilates, cross fit, gyrotonic, zumba, dans, koşmak, yüzmek, başka bir şey! Size kalmış. 

Peki hiç mi diyet yapmadım?

Evet, gerçekten diyet yapmadım ama dikkat etmiyorum dersem yalan olur. Peki ne yaptım? Şimdi yazacaklarım kesinlikle tavsiye değildir, onu baştan söyleyeyim. Evde denemeyin. Denerseniz ve sağlığınız bozulursa sorumluluk kabul etmiyorum. Çünkü yaptığım şey sağlıklı mı onu bile bilmiyorum ama benim hayat tarzıma ve alışkanlıklarıma bu uydu ve ben de bu doğru düzgün ve dürüst bir yazı olsun diye ne yaptığımı yazıyorum.

Yediklerime dikkat ediyorum. Genelde sabah kahvaltısını çok sıkı yapın, öğlen ve akşam hafif yiyin denir ama ben öyle yapmıyorum. Sabah kahvaltısı olarak sadece Americano içiyorum. Rutinim bu şekilde. Tabii ki arada, hafta sonları falan ailemle arkadaşlarımla kahvaltıya çıkarsam normal kahvaltı da ediyorum. Ama onun dışında kahvaltım bir fincan Americano. Sütsüz, şekersiz. Hem tok tutuyor hem de uyandırıyor. (Hatta kahve içmeden yazı bile yazamadığımı farkettim)

IMG 6225_2

Öğlenleri ve/veya akşamları kendime ton balıklı, tavuklu ya da ızgara hellim peynirli, yağsız, bol limonlu yeşil salata yapıyorum. Çorba içiyorum, sebze ya da protein yiyorum. Tabii ki bazen de arkadaşlarla yemeğe çıkıyorum ve kesinlikle kendimi kısıtlamıyorum. Sağlıklı bir şeyler sipariş edebileceğim gibi canım pizza yemek isterse pizza yiyorum, mantı ya da makarna istersem de onu yiyorum. Ama diyetten çıkmışçasına abartmıyorum. Normal miktarlarda yiyorum. Çünkü ne zaman istersem yiyebilirim zaten.

Beslenmenize dikkat ederken de lezzetsiz, kolay bulunmayan şeyler yerine hayatınızda yeri olan sağlıklı besinleri tercih edin. Brokolinin hayatınızda yeri yoksa ve tadını da sevmiyorsanız boşverin. Ne seviyorsanız ve evde ne varsa onu yiyin. Bu arada aklınızda bulunsun, karbonhidratı spordan önce proteini de spordan sonra almak en iyisi.

IMG 7608_2

Seyahate gittiğimde oraların ünlü yemeklerini yemeye devam ediyorum. Düzenli spor yaptığım için vücudum bir haftayı tolere edebiliyor. Dönünce bir iki dersten sonra hemen toparlıyorum. Bu şekilde baya midem küçüldü. Çok yağlı şeyler yediğimde rahatsız falan oluyorum. İster istemez canım sağlıklı şeyler çekiyor. Bu şekilde geçtiğimiz Aralık’tan beri (sadece yazın bir ay mola vermek zorunda kalarak) Pilates yapıp dikkatli beslenerek sonunda istediğim kiloya ulaştım. Geçen Ağustos’ta 59 kiloydum. Şu an 49 kiloyum. (Boyum 1.60)

Demem o ki kendinize uygun düzeni bulun, zevkle, devam edeceğiniz bir spor, sevdiğiniz şeyleri yiyerek ve kendinizi kasmayarak dikkat edin. Ve sabırlı olun. Çok çabuk sonuç beklemeyin. Düzeniniz oturduğunda zaten gelişme kaydetmiş olacaksınız.

fotoğraf

Pilates, Gyrotonic, Yoga, Zumba vs

Çoğunuzun duyduğu ve bildiği Pilates gerçekten de mucizevi bir şey. (Plates diye yazma gafletinde bulunmayın sakın. Tabaklarla bir alakası yok, Alman Joseph Pilates tarafından geliştirilmiş bir egzersiz sistemi). Nefes alıp vermek ve çalıştırılmak istenen kaslara yoğunlaşmak çok önemli. Yaparken pek terlemezsiniz ve dışardan çok kolay gözükür ama her şey içte olup bitiyor. Hem yağ yakmak hem de beden olarak küçülmek, incelmek, uzamak ve esnemek mümkün. Aletle veya toplarla falan yapılması şart değil. Hiçbir aksesuar olmadan sadece mat üzerinde (hatta o bile yoksa çimende yapın) ya da bant, çember, büyük ya da küçük top gibi aksesuarlar ile hafta da 2 veya 3 kere 1 saat Pilates yaparak inanılmaz sonuçlar elde edebilirsiniz kısaca. Sayesinde kilo verdiğimi duyan herkes e peki nerede gidiyorsun Pilates’e diye de soruyor haliyle. Onu da yazayım:

Anadolu yakasında oturanlara Bağdat Caddesi’ndeki Pilates Plus‘ı (Erenköy Divan Pastanesi’nin karşısındaki apartmanın en üst katı) veya Ayten Hoca’yı öneririm. Ben kendi kendime disipline girerim evde matım da var bir merkeze gitmeme gerek yok diyorsanız bir yerden MTV Pilates Mix CD’sini bulup başlayın. Daha sonra  internetten Kristin McGee’nin video’larına da devam edebilirsiniz. Ama bir süre sonra aynı egzersizlerden sıkılmanız muhtemel. Bir Pilates merkezine gidince (hocalar nasıl beceriyor bilmiyorum ama) her gün farklı bir antrenman yapıyorsunuz ve böylelikle sıkılmıyorsunuz)

pilatesgezi

Pilates Plus’ta haftanın her günü sabah akşam pek çok saatte grup dersleri ve onun dışında özel / aletli Pilates (reformer) dersleri oluyor. Hocalar inanılmaz tatlı, cana yakın ve işlerini çok iyi biliyorlar. Ben kendi adıma grup dersini tercih ediyorum. Hem fiyat olarak daha uygun hem de eğer Pilates’i iyi öğrenirseniz vücudunuzu reformer kadar iyi çalıştırmanız mümkün. Tertemiz bir merkez. Çok ama çok memnunum. http://www.pilatesplus.biz

IMG_2385

Ayten Hoca ise Pilates’in kitabını yazmış dünya tatlısı bir insan. Haftada 3 gün bir dans veya pilates stüdyosunu kiralayıp öğrencilerine ders veriyor. Saatleri, günü ve yeri size uyarsa kaçırmayın. Fiyatları da çok uygun. https://www.facebook.com/danspilates

Pilates dışında Yoga veya Gyrotonic de size göre olabilir. Gyrotonic henüz Türkiye’de çok bilinmeyen ve çok yerde olmayan, Pilates’in daha ritmik ve dansa benzeyen hali diyebileceğimiz bir antrenman sistemi. Aletle yapılıyor. Aleti bile estetik ve Gyrotonic ile inanılmaz şekilde esnemek mümkün. Pilates’i icat eden Pilates bey yüz yıl önce öldüğünden Pilates daha sonradan başka insanlar tarafından çok geliştirilmiş ve değiştirilmiş. Gyrotonic ise daha yeni bir sistem ve muciti dansçı ve cimnastikçi Julie Horvart hala yaşıyor. Sistemi hala geliştirdiği gibi üst düzey eğitimleri de bizat veriyormuş. Bu nedenle mükemmele doğru giden bir egzersiz sistemi denebilir. Hatta doktorlar tarafından hastalara fizik tedavi olarak da öneriliyor. Gyrotonic için de Pilates Plus’ta Merve Hoca’ya gidebilirsiniz. Ben bir kere yaptım, Pilates’e benziyor ama farklı. Vakit ayırmak, inceliklerini öğrenmek lazım. Ayrıntılı bilgiyi buradan edebilirsiniz: http://www.pilatesplus.biz/gyrotonic.html

pazartesi sendromuna alternatif çözüm

pazartesi sendromuna alternatif çözüm

Geçtiğimiz Aralık ayında diyet yaparak nasıl 5 kilo aldığımı anlatan bir yazı yazmıştım. Bir anda değişen alışkanlıklarım yüzünden aldığım kiloları vermek için uyguladığım abuk subuk diyetlerle gerçekten de kilo vereceğime daha çok...

caddebostan

mutlu veda

mutlu veda

Geçtiğimiz Aralık ayında diyet yaparak nasıl 5 kilo aldığımı anlatan bir yazı yazmıştım. Bir anda değişen alışkanlıklarım yüzünden aldığım kiloları vermek için uyguladığım abuk subuk diyetlerle gerçekten de kilo vereceğime daha çok...

charles-3

YORUMLAR

  • Seda Güçlü diyor ki:

    Sizi tebrik ediyorum. Umarım sizin yönteminizi kullanan okuyucularınız rahatça kilo verebilirler. Ben de Grafik Diyeti diye bir program kullandım ve gerçekten çok faydasını gördüm. Sizin yönteminize alternatif olarak önermek isterim. http://www.grafikdiyeti.com

  • Alios diyor ki:

    Öncelikle yazınızı baştan sona okudum ve çok beğendim, emeğinize sağlık

    Bu konuyla alakası yok belki, belki de buradaki arkadaşlar ve siz “ne alaka” diyebilirsiniz, o yüzden şimdiden özür dileyerek nbaşlıyorum.diyet ve spor konularında yeniyim bu yüzden sizin ve sizin gibilerin yorumlarına ihtiyacım var onun için yazma gereği hissediyorum. Fazla kiloların oldugunu ve göbek ve bel çevremdeki fazlalıkları hissedince soluğu spor salonunda aldım. Şimdi öncelikle yediğim besinleri paylaşacağım sizinle. Sabahları ; 3 tane yumurta beyazı, domates salatalık, zeytin , light üçgen peynir ve bazende bi dilim kepek ekmeği, öğleni ise bol su ve bol elma yiyerek geçiriyorum. Akşam 6 da 1 adet ton balığı yada 1-2 tavuk göğsü yiyorum. Eğer çok acıkırsam 9-10 a doğru yoğurdun içind elma, tarçın, ceviz koyarak yiyorum ve hergün 3lt su tüketiyorum.
    Gelelim aktivitelere, sabah spor salonuna gidip, 20 dakika tempolu yürüyüş, 5 dakika koşu, 15 bisiklet vede toplam 6 setten 15 mekik , topuklara değme hareketi yapıyorun. Ekstra bi yarım saatte fitnessa gidiyor.Bunun yanında öğlen iş arası yemek ve benzeri yerlere giderken yürümeyi tercih ediyodum buda yarım saat yapıyor. Akşamları işten geldikten sonra 1 saat yavŞ tempolu yürüyüşümü yApıp evime geliyorum yani toplamda 2 saat yürüyorum her gün hayatımda. Tuzu unu şekeri de çıkarttım. Böyle bi beslenme spor aktiviteleri uygulayıp kilo verme olasılığım var mı ? Engin bilgilerinize dayanarak teşekkür ediyorum

  • Gözde diyor ki:

    Hem önceki yazınızda hem de bu yazınızda kesinlikle haklısınız. Kilo almamızın asıl sebebi aslında yeme bozukluğu yaratan diyetlerden başka bir şey değil. Daha önce bu konuyu Zaza Yurtsever in Korkma ye! kitabında da okumuştum. ama siz uygulayan canlı örneksiniz. Bunu görmek beni daha da yüreklendirdi. Ben de tam olarak sizin yaptığınızı bir süredir yapmaya çalışıyorum. Ama yemekle ilişkim öyle derinden bozulmuş ki henüz eski kiloma dönemedim :).

    Yazı için teşekkürler, okumak keyifliydi.

  • ŞENGÜL ÖNAL diyor ki:

    Bu grafik diyetinin sitesine girdim. Güvenilir gözüküyor ama ücret ne kadar ileri seviye üceti daha fazlaymış. Siz kaçıncı seviyedesiniz.

  • ŞENGÜL ÖNAL diyor ki:

    Sizi tebrik ediyorum azminiz ve başarınız için. Ben de 12,03,2014 tarihinde diyetisyene başlamıştım. Başladığımda 83 kg idim. Boyum 1.58 cm. Bana güzel bir diyet listesi verdi uyguladım ve 7 ay gibi bir sürede 16 kilo verdim. Fakat daha sonra kilo vermem durdu. Çalıştığımdan dolayı sürekli kontrollere gidemiyordum arada gidiyordum ve doktor benim azmimi takdir ettiğini söylüyordu. Kilo vermem durduğu zaman tekrar doktora gittim listede ufak değişiklik yaptı ama ben artık kilo verememeye başladım ve bir ara kardeşim okul tatiline yanımıza geldi ben de abla olarak pasta,börek vb. arada yapıp ve halsizleştiğimi de fırsat bilip abartmamak kaydıyla diyete 15-20 gün ara verdim :( şu an 72 kiloyum. Markette çalışıyorum tek işçi olduğumdan ve işlerin yoğunluğundan dolayı doktora gitmeye fırsatım asla olmuyor.Ben de 15 gündür diyetisyene gitmeden tekrar diyete başladım. Bana verdiği ilk listeyi uygulamaya koydum ama hiç kilo veremedim ama kiloda almadım. sabahları kahvaltıdan sonra düzenli öne doğru dizleri bükerek bacak çekme, bacakları sıra ile arkaya getirme, 100 ip atlama hareketi ve omzumun arkasına iki taraftan tutacak şekilde ellerimi bağlayıp bacakları omuz hizasında sabit bırakıp sağa sola hareket etme işlemlerini yapıyorum 10-15 dk. felan sürüyo çünkü vakit kısıtlı (bu harekeetleri ilk diyete başladığımda yapmaya başlamıştım ama sonra soğuktan dolayı bırkmıştım :( ) Diyet yapsamda yapmasam da günde 2,5 lt. kadar su içebiliyorum. Sabahları işe gelirken yürüyerek geliyorum akşam giderken yürüyerek gidiyorum yol mesafesi 25 dk. Bana yanıt verirseniz ben de memnun olurum tavsiye edecek olan olursa bekliyorum. Saygı ve sevgiler…

  • Şengül Önal diyor ki:

    Sizi tebrik ediyorum azminiz ve başarınız için.Ben 26 yaşımdayım. Ben de 12,03,2014 tarihinde diyetisyene başlamıştım. Başladığımda 83 kg idim. Boyum 1.58 cm. Bana güzel bir diyet listesi verdi uyguladım ve 7 ay gibi bir sürede 16 kilo verdim. Fakat daha sonra kilo vermem durdu. Çalıştığımdan dolayı sürekli kontrollere gidemiyordum arada gidiyordum ve doktor benim azmimi takdir ettiğini söylüyordu. Kilo vermem durduğu zaman tekrar doktora gittim listede ufak değişiklik yaptı ama ben artık kilo verememeye başladım ve bir ara kardeşim okul tatiline yanımıza geldi ben de abla olarak pasta,börek vb. arada yapıp ve halsizleştiğimi de fırsat bilip abartmamak kaydıyla diyete 15-20 gün ara verdim :( şu an 72 kiloyum. Markette çalışıyorum tek işçi olduğumdan ve işlerin yoğunluğundan dolayı doktora gitmeye fırsatım asla olmuyor.Ben de 15 gündür diyetisyene gitmeden tekrar diyete başladım. Bana verdiği ilk listeyi uygulamaya koydum ama hiç kilo veremedim ama kiloda almadım. sabahları kahvaltıdan sonra düzenli öne doğru dizleri bükerek bacak çekme, bacakları sıra ile arkaya getirme, 100 ip atlama hareketi ve omzumun arkasına iki taraftan tutacak şekilde ellerimi bağlayıp bacakları omuz hizasında sabit bırakıp sağa sola hareket etme işlemlerini yapıyorum 10-15 dk. felan sürüyo çünkü vakit kısıtlı (bu harekeetleri ilk diyete başladığımda yapmaya başlamıştım ama sonra soğuktan dolayı bırkmıştım :( ) Diyet yapsamda yapmasam da günde 2,5 lt. kadar su içebiliyorum. Sabahları işe gelirken yürüyerek geliyorum akşam giderken yürüyerek gidiyorum yol mesafesi 25 dk. Bana yanıt verirseniz ben de memnun olurum tavsiye edecek olan olursa bekliyorum. Saygı ve sevgiler…

  • Seda Güçlü diyor ki:

    Merhaba Şengül Hanım. Şu anda bir kampanyası var. Facebook sayfasındaki gönderisini arkadaşlarınızla paylaşırsanız ücretsiz olarak üye olabiliyorsunuz. Böylece programı deneme şansınız da oluyor. Ayrıca hem yazılı hem telefonla destek de veriyorlar.

  • Şengül Önal diyor ki:

    Ne derece güvenli bir site ki. Emin olamıyorum. Bir de ileri seviye ücreti ne kadar siz ne kadar ödemiştiniz? Bir de ben de yukarıda yorum yazmıştım onu okuyup bilginiz varsa bana yardımcı cevap verebilir misiniz?

  • Seda Güçlü diyor ki:

    Şengül Hanım bahsettiğim sitenin bir 1 haftalık deneme kampanyası vardı. Ben o şekilde başlamıştım. İsterseniz iletişim sayfalarından bir mesaj atmayı deneyin. Size de bu şekilde bir imkan tanıyabilirler. İsterseniz bu sorunuzu direk onlara iletebilirsiniz ayrıca email ile. iletisim@grafikdiyeti.com adresleri.

  • Her Telden Kanal diyor ki:

    Aradğınız herşey bu sitede

    http://zayiflamakitabi.blogspot.com/

  • Nil diyor ki:

    Tebrikler çok güzel bir yazı bu tarz yazılar hep ilgimi çekmiştir http://mollers.com.tr/blog/akdeniz-diyetiyle-gebelik-sansinizi-artirabilirsiniz/

  • Duygu diyor ki:

    pilatesin faydasını çok gördüm. sporcard sitesinden fitness üyeliği almıştım. aynı zamanda reformer pilates için de üyelik aldım. haftanın 2 günü fitnessa 2 günü de pilatese gidiyorum. hem kilo veriyorum hem de vücudumu forma sokuyorum.

  • Zeynep Mutlu diyor ki:

    Yazma üslübun insana okutuyor. :D Bu arada tebrikler… Umarım ben de istediğim fitliğe sahip olabilirim.

  • Murat Gojiiste diyor ki:

    GOJI BERRY ZAYIFLAMANIN YENI TRENDI Fazla Kilolarinizdan Kurtulun.Goji Cayi+Goji Tozu+Goji Meyvasi+Goji Kremi Zayiflama Setini Hemen Alin.

    SIPARIS :0535 366 09 66

    WATSAPP:0535 366 09 66

    MESAJ ATIN BIZ ARAYALIM. http://www.gojiberrysatinal.com

  • TemelSafinaz diyor ki:

    Harika bir başarı hikayesi ve çok gerçekçi sonuçlar vadediyor. Sağlıklı zayıflama sürecinde siz de bir başarı hikayesi yazmak istiyorsanız sizin için bir önerimiz var: http://temelsafinaz.com :)

  • Kendinizi motive edip, sonuç odaklı karar vermeniz kilit nokta. Kendinize uygun spor şeklini ve beslenme düzenini oturmuş olmanız başarıyı getirmiş :) Keyifle okudum, tebrikler.

    Kişisel blogumu da incelemenizi öneririm: http://www.diyetisyentugcesert.com :)

  • Zafer Oflaz diyor ki:

    beslenme danışmanıyım.AÇ KALMADAN İŞKENCE YAPMADAN KOLAY SAĞLIKLI BESLENEREK KİŞİYE ÖZEL KİLO için ULAŞABİLİRSİNİZ.3. GÜN SONUÇ ALMAYA BAŞLIYORUM. :0507 00 88 178 çözüm.

  • Diyetisyen diyor ki:

    Güzel içerik için teşekkürler.
    kendi blog sitemide ziyaret ederseniz çok memnun kalırım http://sislidiyetisyen.com.tr/

  • Selma diyor ki:

    Bana da yardım eder misiniz

    5 ay öncesine kadar 49 kiloydum sonra aşk olaylarından dolayı strese girdim. Durmadan aralıksız kilo almaya başladım diyetler yaptım 53 kilo oluyodum sonra tekrar alıyodum verdiğim kiloları hem de komisyonuyla. Şimdi 57 kiloyum nasıl zayiflayabilirim. Herkes alay ediyor eylül ayında özel bir yere gideceğim benim kilom uygun değilmiş o yüzden katılamayacağım. Çok üzülüyorum eylül ayında 50 kilo olmam lazım lütfen yardımcı olun

  • bora diyor ki:

    Her gün adresinize teslim edilen düzenli diyet yapmanızı ve kontrolü saglayan diyetisyenlerin hazırladıgı zayıflama diyet programlarımız ile sizde dilediginiz kiloya ulaşın http://www.diyemse.com/beslenme-planlarimiz/diyet

  • A. Takan diyor ki:

    Reklamcılar doluşmuş yorum kısmına. Diyetlerin eleştirildiği bir yazıyı keyifle okuduğunu söyleyip reklam yapan diyetisyen bile var.

  • A. Takan diyor ki:

    Reklamcılar doluşmuş yorum kısmına. Diyetlerin eleştirildiği bir yazıyı keyifle okuduğunu söyleyip reklam yapan diyetisyen bile var.

  • Nakkase diyor ki:

    Her şey beslenme ile ilgili denebilir. Ama spor ile desteklenirse sonuç sizdeki gibi muhteşem olur. Kendine uygun sporu seçmek ve düzenli olarak spor yaparak fazla kilolardan kurtulmak herkesin hayali. Güzel görünmek her kesin hayali. Hayalleri bir kenara bırakırsak sağlıklık olmak her kes için gerekli. Sağlıklı olmak için yaptığımız faaliyetle güzelliğe yansıyor tabi :) bu güzel yazı için teşekkür ederim.

  • herbalife diyor ki:

    Güzel yazı, teşekkürler ve tebrikler :)

  • Özlem diyor ki:

    Kilo almak sadece sağlıksız beslenmeyle ya da çok yemeyle alakalı bir durum değildir. Beyindeki hormonların çalışması ve vücuttaki organlara dağılımı, bununla birlikte oluşacak toksik birikimler, ph asidik vucut yapısı, ayrıca; kistler, kanser, tumor, enfeksiyon, bakteriler, viral sorunlar… gibi bir çok komplikasyonlara neden olmaktadır. Kilo vermek için yapılan girişimlerdeki en büyük hata, direkt besleme düzenine müdahale etmektir. Öncelikli olarak; vücudumuzu kilo vermeye hazır hale getirmeliyiz. Bir çok insan kilo vermek için; metabolizmasından şikayet eder. TSH ‘ın düşük olması, tiroid problemleri, yumurtalık kistleri, insülin direnci yüksekliği, şeker hastalığı, genetiksel yatkınlık..vb sorunlar kilo almamızı sağlar. Vücudumuzda neler farklı çalışıyor bilemeyiz. Bunları keşfetmek ise; iyi bir bütçe ister.
    Günümüzde; mide tüp ameliyatları, mide küçültme, mideye balon yerleştirme gibi yöntemler, zayıflamak için en kesin çözüm yolları. Fakat bu operasyonu geçirenler; hayatları boyunca bazı vitamin ve mineral haplarını almak zorundalar ve yemek yerken alınan zevklerin yok olması bir yana, hayatları boyunca, mide sancılarıyla karşılaşacaklar.
    Hastalığınız ne olursa olsun, metabolizmanız yavaş olsun, hormonlarınız düzensiz çalışsın, Histamin hormonu dengesiz olsun, Melatonin ( uyku hormonu- düzensiz uyku saatleri nedeniyle, kiloya neden olur)..vb ne olursa olsun, yapacağınız ilk şey, bir arınma programadır. Bunlarda genelde gıda takviyeleri ile mevcuttur. Bende insülin direnci yüksek ve kilo veremiyordum. Bazı takviyelerle, vücudu dengeye sokabildim. Rejimsiz ayda 3-4 kg veriyorum. Belki çok bir rakam değil ama bir daha da geri almıyorum. Kalıcı kilo verme yöntemini keşfetmiş durumdayım. Bilgi almak isteyenler benimle iletişime geçebilirler. E mail adres: lrozlem81@hotmail.com

YORUM EKLE

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir